Валери Симеонов: Сагата „Ина” приключи, прибираме последния български моряк. Мишков остава в затвора

korab-inaСагата с кораб „Ина”, който Георги Мишков изпрати на „държавна поръчка” с пълен товар контрабандни цигари, най-накрая бе доведена до край. В края на седмицата у нас ще се завърне и последният български моряк от злощастния кораб – старши помощник-капитанът Недялко Петров. Това съобщи пред Maritime.bg собственикът на телевизия „Скат” и съпредседател на ПП „Национален фронт за спасение на България” Валери Симеонов. Той уточни, че Георги Мишков все още е в затвора и изтърпява присъдата, която му наложиха гръцките магистрати.

Преди месеци възрастният капитан бе освободен от затвора в граф Нафплио. Добри сънародници го приютиха в къща извън града. Въпреки, че той е получил присъда за административно нарушение, до момента нямаше право да напуска пределите на съседната ни страна. Според сина на капитана, причина за по-продължителното задържане е станал арестът на Георги Мишков.

Сагата с кораб “Ина” започна на 22 юни 2011-а година, когато съдът, плаващ под флага на Коморските острови, бе задържан в гръцки води. На борда му имаше 3000 мастър бокса цигари. Българите от екипажа бяха държани пет месеца под домашен арест на територията на Република Гърция, по подозрения за участие в организирана група за контрабанда на цигари, а в края на годината бяха освободени с мярка подписка в България. Основен мотор за тяхното освобождаване бе телевизия „Скат“, която пое техните гаранции и разходите им по процеса.

Повече от две години по-късно, част от моряците плават.

Още по темата: Сагата „Ина“

Maritime.bg – Курс

Видео архив:
Видео: Главният механик Николай Туртов след завръщането в България (01.12.2012)
[hana-flv-player
video=“http://www.maritime.bg/video/TURTOV 1.m4v“
width=“540″
height=“340″
description=“Моряците от кораб „Ина“ вече в България“
clickurl=“http://www.maritime.bg/video/TURTOV 1.m4v“
clicktarget=“_blank“
player=“4″
autoplay=“false“
loop=“false“
autorewind=“false“
/]

[ultimate 2 /]

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент