Смъртни присъди за 25 терористи, планирали нападения над кораби в Суецкия канал (видео)

Suez-Canal
25 души ще бъдат екзекутирани в Египет. Това реши местен съд, който обвини мъжете в организиране на терористична групировка, която щяла да атакува преминаващи през Суецкия канал кораби.

Само един мъж, от 26-членната група, не получи присъда. В момента обаче мярката срещу мъжете ще бъде гледана и от религиозен водач, който в крайна сметка може да отмени екзекуцията.

Maritime.bg припомня, че през месец август м.г. контейнеровоз COSCO ASIA (10 062 TEU) попадна под гранатометен обстрел, при преминаване на Суецкия канал. Две ракети бяха изстреляни към кораба, само една достигна до целта. При инцидента не пострадаха моряци от екипажа. В разбития от ракетата контейнер пък бяха намерени контрабандни цигари, разкриха по-късно моряците от кораба.

Предполага се, че осъдените на смърт са участвали или са имали роля при организирането на това нападение.

Още за случая с COSCO ASIA

Видео от нападението:


Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост