Две години по-късно, капитанът на Costa Concordia се върна на борда (снимки)

Капитанът на COSTA CONCORDIA – Франческо Скетино, за първи път от две години, се качи на борда на заседналия лайнер. 32-ма души загинаха при инцидента, който стана в района на о. Джилио, Италия.

При изключително сложна операция, корабът бе изправен и стабилизиран. В момента COSTA CONCORDIA лежи на специална платформа, в очакване на операция по изтегляне и последващо нарязване за метален скрап.

Капитан Скетино, заедно с експертен екип, се качи на борда на кораба, но само в качеството си на свидетел. Вчера бе извършен оглед, който ще бъде прикрепен към цялостното разследване, по което Скетино бе обвинен за непредумишлено убийство, напускане на кораба и други.

Скетино избухнал когато се върнал от огледа. Причина били въпросите на десетките журналисти, които го очаквали на брега, предаде Ройтерс. „Наистина ме изнервяте”, изкрещял капитанът и добавил: „Дадох своите технически съвети като капитан. Дадох прецизни детайли, които ще помогнат на крайното разследване”.

Още по темата: COSTA CONCORDIA


Снимки: Ройтерс (Reuters), Алесандро Бианчи (Alessandro Bianchi)

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Морски организации настояват за включване на синята икономика в Плана за възстановяване

За включване на синята икономика в Националния план за възстановяване и устойчивост на България настояват в писмо до президента Румен Радев Българска морска камара Морски