Разказ на капитана на отвлечения от пирати кораб Albedo (видео)

15Капитанът на кораб ALBEDO, който беше отвлечен от сомалийски пирати през 2010 година, даде интервю пред The Seamen’s Church Institute. В него той разказва за нечовешките условия, в които той и екипажът му са били държани.

Плаващият под флага на Малайзия кораб ALBEDO беше отвлечен на 26 ноември 2010 г. в Индийския океан, на около 900 nm източно от Магадишу, Сомалия.

Нападателите поеха контрола над плавателния съд и го насочиха близо до сомалийския бряг. През месец юли м.г. корабът потъна при буря. 23-членен бе екипажът на ALBEDO.

15 моряците, след потъването, останаха в ръцете на пиратите. Съдбата им и към момента е неизвестна. Според Seamen’s Church в момента 11 моряци са живите пленници на пиратите. Предполага се, че четирима моряци са били убити при потъването на кораба.

Видео:

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).