Горя канадски боен кораб, пострадаха 20 моряци

vsl33_Fire-Drill
Пострадаха 20 моряци от екипажа на канадския боен кораб HMCS PROTECTEUR, след избухване на пожар на борда му. Това съобщиха от командването на флота. В момента корабът се намира край хавайския о. Оаху.

Пожарът е избухнал в машинното отделение на кораба. Със собствени средства моряците са успели да го овладеят. „Пострадалите не са в тежко състояние. В момента получават лекарски грижи на борда на кораба”, съобщават от флота.

По време на инцидента на борда на кораба е имало 279-членен екипаж и 17 пасажери – членове на семейства на някои от моряците, и двама работници. От 7 седмици корабът извършва задачи в Тихия океан, каза командирът на канадския Тихоокеански флот, комодор Боб Аучтърлъни.

В момента съдействие на HMCS PROTECTEUR оказва американският разрушител USS MICHAEL MURPHY. Извършва се оценка на нанесените щети. По непотвърдена информация е засегнат главният двигател на кораба.

Канадският флот към момента не съобщава причините за аварията. От там уточняват, че няма опасност за кораба, околната среда и намиращите се на борда моряци.

Снимката е илюстративна

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Естакадата в Шабла, а не удълбочаването за 400 млн., е причина за рокадата в ДППИ

Строежът на морската естакада при нос Шабла е предаден за проверка на Софийска градска прокуратура. Това съобщи пред БНР служебният министър на транспорта Георги Тодоров.