Военните моряци на Украйна обвиниха Путин в лъжа

voennomorski-sili-ukraina
Командването на Севастополската бригада надводни бойни кораби и екипажите на корабите “Славутич” и “Тернопол” изпратиха съобщение до медиите. То е в отговор на пресконференцията, която даде президентът на Руската федерация Владимир Путин. 

В своето съобщение те обвиняват президента в лъжа, Черноморския флот на РФ в блокада и провокация и обещават, че ще останат верни на дълга, клетвата си и народа на Украйна, предаде offnews.bg.

Публикуваме целия текст на тяхното обръщение:

Ние, военните моряци от Украинския флот, внимателно изслушахме позицията на и мислите на президента на Руската федерация В.В. Путин, огласени по време на неговата пресконференция, проведена в Москва на 4 март 2014 г.

По време на срещата, говорейки с журналист от агенция „Ройтерс“, президентът на Русия тънко подметна, с присъщата за дипломатите способност да отбягват отговорите. Но ние сме военни, и както е известно, за нас е присъща способността да говорим и действаме истински, след като дипломатите са изчерпали своите доводи.

Изхождайки от това, ние смятаме, че имаме правото да обвиним президента на Руската федерация в откровена лъжа. Лъжа, която засяга непосредственото участие на Въоръжените сили на Руската федерация в събитията от последните няколко денонощия се развиват на територията на автономната република Крим в град Севастопол.

В настоящия момент военните кораби от ВМС на Украйна „Тернопол“ и „Славутич“, намиращи се в залива на Севастопол, са блокирани от бойни кораби на Черноморския флот на Руската федерация, на всеки от които се намират подразделения на морската пехота, въоръжени с автомати и съответната екипировка.

Напомняйки бележката на господин Путин В.В. За това, че подобна униформа и снаряжение може да се купи във всеки магазин, използваме случая да се поинтересуваме в кой точно, както и къде в нарушение на украинското законодателство може да се купят автомати, бойни пистолети и гранатомети. Заедно с това напомняме, че нито едно от подразделенията на въоръжените сили на Украйна, дислоцирани в Крим, останало вярно на чувството за дълг и воинската клетва за вярност към украинския народ не е предало и педя от територията на военните части и поверените им оръжия.

В отговор на всичките инсинуации, мръсния поток от лъжлива информация от устите на нечистоплътни политици и подкупените от тях журналисти, ние: офицерите, мичманите, старшините и матросите от ВМС на Украйна открито заявяваме, че честно и до край ще изпълним своя воински дълг, защитавайки своята страна и народа на Украйна, както сме го правили във всичките години след обявяването на независимостта, не заради длъжности и заплати, а затова, защото това е нашата страна и за нас е скъп животът на всеки човек, живеещ на тази земя, без значение от неговата националност.

Личният състав на бригата надводни кораби
4 март 2014 г., Севастопол

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Руският флот приема нова фрегата

Фрегата "Адмирал Головко" от проект 22350 ще бъде приета в състава на ВМФ на Руската федерация през следващия месец, обяви ТАСС, цитирайки източник от военно-промишления

Община Варна привежда в експлоатационна годност рибарско пристанище “Карантината”

Община Варна планира да приведе в експлоатационна годност рибарско пристанище "Карантината" във варненския квартал "Аспарухово", става ясно от обявено инвестиционно

Румънските морски пристанища обявиха рекорден товарооборот

С 12% повече товари са обработили морските пристанища на Румъния за 2022 г., обявиха от румънската пристанищна администрация. В морските терминали са обработени общо 75,55

Турция започва активна експлоатация на газовите находища в Черно море до края на март

Турската държавна енергийна компания ТПАО обяви, че сондажният кораб Фатих е започнал да извършва нов сондаж в Черно море, предаде ТРТ. „Сондажният кораб Фатих започна

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент