Пристанищата в Украйна работят нормално

port-odesa
Работата на пристанищата в Украйна и на морските компании продължава да не е засегната, след като военни сили, за които се предполага, че са руски, окупираха части на Кримския полуостров.

Обработката на товари в пристанищата на Черно море продължава, въпреки ескалиралото напрежение, съобщи Western Bulk ASA, която оперира над 120 кораба, превозващи различни товари, включително зърно. Украинските пристанища работят нормално с изключение на пристанище Севастопол, където корабите влизат и излизат при специален режим, според агентийската фирма Gulf Agency Co.

Много от компаниите смятат, че ситуацията е изключително спекулативна и не трябва да влияе на работата в пристанищата.

В същото време Joint War Committee, група наблюдаваща горещите точки по света за нуждите на морските застрахователни компании, включи украинските води в списъка си. В него влизат още Ирак и Венецуела, зони които JWC, Lloyd’s (Лондон) и много застрахователи обявиха за опасни за корабоплаването.

Вчера местните компании леко увеличиха цените на своите услуги, според AXSMarine. В същото време друга наблюдаваща пазарите компания – Ismar, съобщи, че е рано да се говори за сериозна тенденция в тази посока.

Вчера президентът Владимир Путин каза пред журналисти в Москва, че не се предвижда използване на сила в Украйна. Все пак той уточни, че федерацията е готова да използва всички средства за да защити своите граждани в Украйна.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,