Засилваме сигурността по морската граница

drazki

България ще засили мерките за сигурност по морската си граница. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след среща с изпълнителния директор на агенция „Фронтекс“ Илка Лайтинен. Мерките ще бъдат обсъдени по време на заседание на Националния щаб за мониторинг на обстановката в Украйна, което ще се състои днес. Той посочи, че решението на щаба ще бъде приведено в действие незабавно.

По думите му мерките ще са съобразени със случващото се в Украйна. Министърът отново подчерта, че към момента няма пряка заплаха за страната ни от бежанска вълна от Украйна. По-рано днес стана ясно, че България ще затегне граничния контрол заради ситуацията в Украйна.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).

Георги Гвоздейков остава в състава на правителството на ППДБ и ГЕРБ за транспортен министър

Има списък с министри, който е одобрен от „Продължаваме Промяната - Демократична България” и ГЕРБ - СДС, обяви пред NOVA акад. Николай Денков. Телевизията съобщава, че