Танкер горя край Истанбул (снимки)

yakamoz-5-yangın-2

Пожар е избухнал вчера на борда на танкер YAKAMOZ – 5, плаващ под турски флаг, в района на Йеникапи край Истанбул. Това съобщи Бреговата охрана на Турция.

Властите съобщиха още, че пожарът избухнал в машинното отделение на танкера, натоварен с повече от 240 t дизелово гориво. Огънят се разпространил бързо и засегнал надстройката на кораба.

6-членният екипаж е напуснал плавателния съд. Само един от моряците е пострадал, но няма опасност за живота му, транспортиран е в близка болница.

Бреговата охрана на Турция е изпратила четири спасителни съда. Няколко часа по-късно огънят е бил овладян.

Няма опасност от екологична катастрофа, подчертаха от Бреговата охрана. Съдът ще бъде провлачен до намиращ се в района кораборемонтен завод. Води се разследване за установяване причините за инцидента.

yakamoz-5-yangın-1
Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост