Снимки от посещението на министрите на образованието и транспорта във ВВМУ

Вчера в тържествена обстановка бе подписан “Договор за сътрудничество” между ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” и Варненска морска гимназия “Св. Николай Чудотворец”.

На церемонията по подписването на Договора в заседателната зала на ВВМУ присъстваха министърът на образование и науката професор, доктор на науките Анелия Клисарова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията кап. Данаил Папазов, командирът на ВМС контраадмирал Румен Николов, областният управител на Варненска област г-н Иван Великов, представители на фирми и организации, свързани с морския бизнес и индустрия, преподаватели, курсанти и студенти от ВВМУ, преподаватели и ученици от ВМГ.

Встъпително слово по повод подписването на Договора произнесе началникът на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” кап. I рнг професор, доктор на военните науки Боян Медникаров, който подчерта, че с Договора взаимното сътрудничество между двете учебни заведения ще се разшири и задълбочи в интерес подготовката на специалисти за морската индустрия и бизнес.

“Договорът за сътрудничество” беше подписан от началникът на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” кап. I рнг професор, доктор на военните науки Боян Медникаров и директорът на Варненска морска гимназия “Св. Николай Чудотворец” инж. Пепа Василева.

Министърът на образованието изказа своето задоволство от факта, че както с подписването на Договора така и с досегашното сътрудничество между двете учебни заведения се реализира на практика едно от направленията за развитие на висшето и средното професионално образование. Тя поздрави ръководителите на двете училища за тяхната навременна инициатива.

След това беше открит нов обект, създаден със средства по програмата на Европейския съюз “Учение през целия живот” – “Еразмус информационно-тестов център”. Центърът разполага с 20 компютъра, с достъп до академичната мрежа на училището и в Интернет. Центърът ще помогне за разширяване на дистанционното обучение на курсантите и студентите на ВВМУ.

Снимки (С. Тухчиева):
[oqeygallery id=146]

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Изкуствен интелект осигурява безопасно маневриране при ограничена видимост в Пристанище Варна

Как да се впрегне изкуственият интелект в морските технологии? Отговор дава мащабен европейски проект, в който участва Техническият университет - Варна. Това заяви пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент