Отложиха с ден маневрите на съвместното учение между ВМС на България, Румъния и САЩ

DN-SC-90-02331
Лошите хидро-метеорологични условия в западната част на Черно море попречиха на съвместното учение на Военноморските сили на Република България, Република Румъния и САЩ в Черно море. Всички дейности, както и допълнителните мероприятия, свързани с визитата на ескадрен миноносец „TRUXTUN” в гр. Варна, са отложени с 24 часа. Това съобщиха от Щаба на ВМС.

Днес в северозападната част на Черно море трябваше да започне съвместното учение. От българска страна в него участва 1 фрегата, от румънска 3 кораба, от американска – USS „TRUXTUN”.

Епизодите на учението са планирани през 2013 година и са част от съвместната подготовка на ВМС на трите държави. Те нямат връзка със събитията в Украйна и североизточната част на Черно море. Американският кораб ще направи визита в пристанище Варна.

Още по темата: 
Американски разрушител ще посети пристанище Варна

Maritime.bg – Курс  / ВМС

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).