„Стабилни” и „под контрол” са пристанищата в Украйна

illichevsk

„Стабилни” и „под контрол” са трите най-големи пристанища в Украйна – Одеса, Иличевск и Южни. Това твърдят от Dias Marine Consultants, които са кореспонденти за Украйна на Swedish Club.

Според доклада на консултантите, властите полагат всички усилия да не бъдат нарушени процесите в портовете, въпреки разразяващата се криза в останалата част на страната.

„Същото може да се каже и за портовете на Азовско море”, уточняват от Dias Marine. Не такова е положението в порт Херсон, където „ситуацията изглежда по-агресивна”.

„Все пак не е изключено след няколко дни да имаме проблеми”, казва говорителят на базираната в Одеса адвокатска компания Integral, цитиран от Port Strategy.

Работата в пристанище Севастопол също върви нормално.

„С промяната на властта в страната, очакваме да бъдат актуализирани вървящите в момента процеси по концесия на някои морски пристанища и терминали”, каза Денис Рабомизо, говорител на друга местна адвокатска кантора, специализирана в морското право.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Морски организации настояват за включване на синята икономика в Плана за възстановяване

За включване на синята икономика в Националния план за възстановяване и устойчивост на България настояват в писмо до президента Румен Радев Българска морска камара Морски