Франция заплашва Русия с отмяна на сделката за корабите „Мистрал”

ruski-mistral-helikopteronosach

Френският външен министър Лоран Фабиус заплаши Русия с “военен отговор” на действията в Крим, както и с прекратяване на сделката за корабите „Мистрал”. Той нарече ситуацията в Крим „най-голямата криза след края на Студената война” и заяви, че „не изключва военен отговор на действията на Русия”.

„След един определен момент ще има реакция. Отначало Франция може да прекрати договора с Русия за доставката на двата кораба „Мистрал”, които се строят в Сен-Назер. Ако Путин продължи да прави това, което прави, можем да разгледаме отмяната на тези доставки”, каза Фабиус.

Освен това, той призова за замразяване на активите на руските олигарси във Великобритания.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент