Тайван получи първия “убиец на самолетоносачи”

taiwan

Тайванското корабостроително предприятие Lung Teh Shipbuilding на 14 март спусна на вода корветата „То Цзян”, наречена от министерството на отбраната на Тайван „убиец на самолетоносачи”.

Водоизместването на новата корвета е 500 тона при дължина 60 м и широчина 14 м. Корабът е построен с използване на технологии, затрудняващи откриването му от радари. Той може да развива скорост до 38 kn, а далечината на плаването възлиза на около 2000 nm.

Корветата е въоръжена с противокорабни крилати ракети Hsiung Feng III, способни да развиват скорост до 2300 km/h и са унищожават цели на разстояние до 150 км.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент