P&S Project ще обсъди възможностите за вдигане на крака на корабостроителницата в Бургас със собственика й ПИБ

burgaski-korabostroitelniciПърва инвестиционна банка, която е собственик на „Бургаски корабостроителници“ имала да взема 55 милиона евро от завода. „А го продават за 47 милиона лева. Струва ми се, че това не е така“, заяви пред Gramofona.com представителят на P&S Project за България Радослав Вълчев.Това е фирмата, която иска да вдигне на крака завода. Вълчев не е сигурен дали това е сумата, която банката има да получава, тъй като той не разполага с данни за задълженията. Вълчев обаче прави сравнение със сумата, която е обявена на търга. „Ако на първия търг не се намери купувач, при втория сумата автоматично пада с 20 %. Това означава, че още на втория търг сумата вече няма да е 47 милиона лева, а много по-малко“, обясни Вълчев. И бе категоричен: „Няма да изпуснем Корабостроителницата!“.

Тази сряда в централата на Първа инвестиционна банка в София ще се проведе среща с представителите на немската фирма P&S Project и собствениците на банката. На срещата се очаква да присъства и областният управител на Бургас Павел Маринов.

 

Именно тогава ще стане ясно дали фирмата ще поеме завода и дали търгът ще бъде спрян.
Междувременно се носят слухове, че се появил инвеститор, който е оглеждал завода. „Не знам дали е така, или не. Ако имаше такова нещо, то поне работниците щяха да знаят. Изглежда шефът на бургаския клон на ПИБ, който се намира на „Александровска“ Деян Маринов пуска фитили“, допълва Вълчев.По думите му срещата е много важна. Той искрено се надява тя да премине успешно в полза на фирмата и да се стигне до стискане на ръце с банката.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент