Кораб потъна след сблъсък край Япония (видео)

Japan

Кораб за генерални товари потъна край Токио, след сблъсък с контейнеровоз. Ударили са се кораби BEAGLE III и PEGASUS PRIME. 11 моряци от плаващия под флага на Тайван кораб за генерални товари са били спасени.

Продължава издирването на останалите 8 моряци от екипажа на плавателния съд. Моряци от екипажа на плаващия под флага на Южна Корея PEGASUS PRIME не са пострадали, съобщи транспортното министерство на Япония.

Потъналият кораб е превозвал метални рулони, съобщи говорителят на компанията-собственик Wisdom Marine Group. Фирмата работи в момента с властите в Япония за предотвратяване на евентуално замърсяване, се казва в прессъобщение на компанията.

В местни медии се появи информация, че един от моряците на BEAGLE III е загинал, но тези твърдения не бяха потвърдени от Wisdom. PEGASUS PRIME е имал 460 TEU на борда си, плавал е от порт Бусан. Според фирмата-собственик на кораба Dong Young Shipping Co. двама моряци са пострадали при сблъсъка. Корабът е останал в стабилно състояние след удара, не е регистрирано изтичане на гориво.

Maritime.bg – Инциденти

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва