Наша делегация участва в конференция за рибните ресурси в Малта

riboloven-korab

Делегация от ИАРА, оглавявана от главния секретар на агенцията Ивелина Крушкова, участва в 16-тата сесия на Научния консултативен комитет /SAC/ към Генералната комисия за Средиземно море /GFCM/,  която се провежда в Малта от 17 до 20 март 2014 г.

Комитетът към Генералната комисия по рибарство за Средиземно море (General Fisheries Commission for the Mediterranean – GFCM) е особено важен форум, на който се решават въпроси от научно естество, касаещи използването на рибните ресурси и докладаването на данни за риболова в Средиземно и Черно море.

От българска страна делегацията включва и д-р Виолин Райков от Инсититута по Океонология във Варна. В програмата на сесията той изнесе презентация на тема “Изводи, препоръки и работен план на Работната група за Черно море”.

ИАРА и Инситута по океонология си сътрудничат успешно вече дълги години в търсене на методи и средства за запазване на популацията на морските видове, участвайки съвместно в редица научни проекти.

Maritime.bg – Рибарство
 

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя изложбата „По пътя към българското Освобождение“ по случай 3 март

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага на посетителите си изложба с непоказвани артефакти от своите фондове. Художествени и документални