Влиза в сила спогодбата за морски транспорт с Китай

koraboplavane

Министерският съвет утвърди подписаната през януари т. г. междуправителствена спогодба на България и Китай за морски транспорт, с което изпълнява националната процедура за влизането й в сила.

Целта на документа е да насърчи сътрудничеството в областта на морския транспорт между двете страни, осигури по-добра защита на превозвачите и да доведе до разширяване на търговските контакти между тях.

Спогодбата отговаря на международните стандарти и създава предпоставки за подобряване на икономическите и експлоатационни условия за работа на корабите, безопасността и сигурността на корабоплаването и защитата на морската среда.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от