Круизните компании променят маршрутите си в Черно море, заради Крим

azamara-quest
След неколкоседмично прекъсване на круизните пътувания в очакване на развоя на събитията на Кримския полуостров, няколко круизни компании промениха маршрутите си в Черно море, за да

избегнат пристанищата Одеса, Севастопол и Ялта, пише специализираният сайт Cruise Critic, цитиран от Дневник.

Азамара (Azamara), Оушеания (Oceania), Риджънт севън сийс (Regent Seven Seas), Уиндстар (Windstar) и Ем Ес Си (MSC) се преориентираха към пристанища в други държави, сред които Турция, Румъния, Грузия и България. При някои плавания ще се прекарва повече време в Гърция.

За пътуването си на 12 юни круизният кораб „Азамара куест“ (Azamara Quest) е сменил въпросните три града с Бартин в Турция и Волос и Нафплион в Гърция, а също така е добавил допълнителен ден в Истанбул.

Компанията Ем Ес Си круизис (MSC Cruises) също е включила Волос, където се намират скалните манастири Метеора, и българския морски курорт Варна в априлските и майските плавания на кораба „Ем Ес Си Синфония“ (MSC Sinfonia).

Риджънт севън сийс и Оушеания избраха Батуми в Грузия и Трабзон в Турция, като добавиха и нощувка в Констанца, Румъния. Втората компания обаче е запазила непроменени два насрочени черноморски круиза – през май и септември.

Уиндстар реши, че „Стар прайд“ (Star Pride) няма да посети Ялта или Севастопол, заменяйки ги с Амасра и Самсун в Турция. Корабът ще продължи да плава до Одеса, тъй като Одеса не е в Крим.

Други компании все още изчакват, преди да направят промени в маршрутите си.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал

Актриса от Бургас кръщава кораба на ВВМУ в Деня на освобождението на Варна

Номинираната за „Оскар“ българска актриса – Мария Бакалова, ще стане кръстница на кораб "Св. св. Кирил и Методий". Новият военен и научно-изследователски кораб бе закупен за