Очакват още през май първите круизни кораби в Пристанище Бургас

IMG_9303
Пристанище Бургас продължава да развива пасажерските услуги, освен търговската дейност по обработка на товарни кораби. 

На световното изложение на круизната индустрия в Маями, което се проведе между 11-13 март, ръководството на порта взе участие в общ щанд с пристанищата на Одеса и Батуми, като част от бренда БЛЯК СИЙ КРУИЗИС, обединил черноморските пристанища на България, Украйна, Русия, Грузия и Турция.

Участници във форума бяха круизни пристанища, агентийски и туристически компании, държавни, общински и обществени органи, организации пряко свързани с този сектор от морския бизнес, доставчици на специализирано оборудване на круизни пристанища, корабостроителници и други.

Пристанище Бургас ЕАД бе предстаено от изпълнителния директор Николай Тишев и Стойчо Димов, ръководител звено „Маркетинг, СУК и Евроинтеграция”, като съгласно програмата на организаторите в рамките на 4 дни (един ден подготовка на щанда и три дни за изложение) бяха проведени работни срещи с представители на водещите круизни компании, на които се представиха предимствата на Пристанище Бургас и региона.

Ръководството на Пристанище Бургас договори с круизната компания „Costa Crociere”, три посещения на круизния кораб „COSTA DELIZIOS” за 2014г., като първото е потвърдено за 5 май, а другите се очакват в края на май и юни. Корабът има дължина 294м, газене 8,10м и капацитет да приеме 2826 пасажери и 908-членен екипаж.

От пристанището съобщиха пред Maritime.bg, че продължават преговорите и с друга водеща круизна компания, като се представят по-добрите условия за организиране на туристическите маршрути към забележителностите на България с начална и крайна точка – Бургас.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Пристанищни синдикати: Не подкрепяме предложенията на Благомир Коцев за зоната на Пристанище Варна

За прехвърляне на обособената обществена зона в Пристанищен терминал Варна - Изток на Община Варна се обяви бившият областен управител на Варна Благомир Коцев (Продължаваме

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за