Издигнаха руския флаг на единствената украинска подводница

Zaporizhya
Андреевският флаг, флагът на Военноморския флот на Руската федерация, бе издигнат на единствената украинска подводница “Запоріжжя”.

Подводната лодка ще влезе в състава на Черноморския флот на РФ. Досега в него имаше три подводници. “Запоріжжя” влиза в състава на ВМС на Украйна през 1970 година.

Капитан I ранг Анатоли Варочкин, командир на групата подводници от Черноморския флот, каза, че половината от екипажа на украинската подводница е отказал службата под руското знаме. Сред напусналите подводничари е бил и командирът на подводната лодка, уточнява РИА Новости.

По думите на командира от Черноморския флот, подводната лодка е в изключително окаяно състояние. Очаква се тя да бъде пребазирана в базата на Черноморския флот.

Общо 72 военни единици вдигната руски флагове от началото на кризата в Крим.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент