Fednav назначава дронове на корабите си (видео)

dron
Базираната в Монреал компания Fednav съобщи, че е първата, която използва дронове за обследване на ледените полета при плавания на нейни кораби в Арктически води.

По време на преход на кораб UMIAK I (31,992 dwt) са използвани редица безпилотни летателни апарати (БЛА) за обследване на обстановката пред кораба. Съдът е плавал във водите край североизточна Канада. За офицерите на мостика, БЛА са осигурявали картина показваща обстановката в реално време.

“Използването на БЛА позволи на кораба да избегне редица опасности при прехода си. С тяхна помощ навигаторите откриха най-подходящия начин за достигане до открити води. По този начин се подобри ефективността на самото плаване”, коментира Томас Петерсън, вицепрезидент във Fednav.

| Вижте още:
Поредни страхотни кадри на кораб снимани с куадкоптер


Видео на Fednav:

Maritime.bg – Любопитно

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост