Fednav назначава дронове на корабите си (видео)

dron
Базираната в Монреал компания Fednav съобщи, че е първата, която използва дронове за обследване на ледените полета при плавания на нейни кораби в Арктически води.

По време на преход на кораб UMIAK I (31,992 dwt) са използвани редица безпилотни летателни апарати (БЛА) за обследване на обстановката пред кораба. Съдът е плавал във водите край североизточна Канада. За офицерите на мостика, БЛА са осигурявали картина показваща обстановката в реално време.

“Използването на БЛА позволи на кораба да избегне редица опасности при прехода си. С тяхна помощ навигаторите откриха най-подходящия начин за достигане до открити води. По този начин се подобри ефективността на самото плаване”, коментира Томас Петерсън, вицепрезидент във Fednav.

| Вижте още:
Поредни страхотни кадри на кораб снимани с куадкоптер


Видео на Fednav:

Maritime.bg – Любопитно

Последни новини

Последни новини

Адвокат Владимиров за Vera Su: Неразбория от действия и бездействия на Морска администрация

Световна практика е да се реагира до 72 часа, а не след седмица. Това заяви в предаването "Денят" по ТВ1 адвокат Владимир Владимиров от най-реномираното българско адвокатско

Операцията с Vera Su: Заседнала баржа, навити въжете на винта на влекач, изсипан товар в морето

Заседнала е несамоходната баржа, на която снощи започна прехвърляне на част от товара на VERA SU. Съдът е бил изтеглен, след като в морето е изхвърлен част от вече

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент