Кримските бойни делфини могат да влязат в руския флот

Бойни делфини от подразделение на ВМФ на САЩ.
Бойни делфини от подразделение на ВМФ на САЩ.

Севастополският океанариум ще започне тренировки с животните по нови програми в интерес на руския флот, каза един от служителите на океанариума.

„Нашите експерти, разработваха нови устройства, които превръщат откриването на подводната цел от сонара на делфина в сигнал към монитора на оператора. Но украинският флот нямаше средства за такова „ноу-хау”, и някои проекти трябваше да бъдат закрити”, каза той, цитиран от „Гласът на Русия“.

Служителят на океанариума изрази надежда, че руският флот ще намери средства за продължаване на обучението на бойните делфини и морските лъвове. В момента съществуват два центъра за обучение на бойни делфини – в Сан Диего и в Севастопол.

| Вижте още:
Бойни делфини изчезнаха при учение на ВМС на Украйна

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост