Инспекцията по труда влезе на проверка в Параходство БРП

01-port-ruse-zapadСлужители на русенската дирекция „Инспекция по труда“ са влезли на проверка в Параходство „Българско речно плаване“ АД. Това потвърди главен инспектор Светлана Лазарова от ДИТ-Русе.

Maritime.bg припомня, че служители на БРП протестираха във връзка с неполучени възнаграждения. Председателят на синдиката на речнофлотците Иван Финасков потвърди за инициираната от моряците среща с изпълнителния директор на Параходството Драгомир Кочанов с настояване за ясни ангажименти за разрешаването на проблема със забавянето на възнагражденията и визия за развитието на Параходството, което е собственост на „Химимпорт“.

Днес се очакват документите, които са изискани с призовка от инспекторите. Изискани са документи, които доказват изплащане на трудови възнаграждения. ДИТ-Русе извършва цялостна проверка.

Повече подробности по темата могат да се очакват едва през следващата седмица, уточняват от ДИТ-Русе.

| Вижте още:
За заплати протестираха моряци от Параходство Българско речно плаване

Maritime.bg – България 

Последни новини

Последни новини

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост