Химикаловоз горя край Испания (снимки)

Screen Shot 2014-03-30 at 3.13.36 PM
Пожар избухна на борда на химикаловоза SICHEM AMETHYST. Инцидентът е станал на 28 март, когато корабът се е намирал на около 6 nm от пристанище Тарагона (Испания).

Огънят е избухнал в една от кабините на борда на SICHEM AMETHYST, съобщиха местните власти. 17 моряци от екипажа на кораба са били евакуирани, капитанът, старши помощник-капитанът и главният механик са останали на борда.Няколко противопожарни съда са се включили в гасенето на пламъците. В района са изпратени влекачите REMO, GUERNICA и CAMBRILS, на които съдействие от въздуха оказва хеликоптер HELIMER 201.

Няколко часа е продължила борбата с огъня. SICHEM AMETHYST, плаващ под флага на Панама, е бил провлачен до пристанището. И в момента продължава огледът на кораба. Към момента властите не уточняват размера на щетите.

Местната морска власт съобщи, че няма опасност за околната среда. Никой от екипажа не е пострадал.

Maritime.bg вече е с английска версия, вижте тук.

Снимки:
 [oqeygallery id=150]

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост