Хванаха два пъти за три дни пиян руски главен механик

Screen Shot 2014-04-01 at 11.16.35 AMРуски главен механик бе осъден, с изпитателен срок от 12 месеца, след като в рамките на три дни бе хванат два пъти в нетрезво състояние.

Алкохолът в кръвта му е бил два пъти над нормата.

Състоянието на 55-годишния главен механик на кораб FLUVIUS TAW е било установено когато корабът се е намирал край Белфаст.

Лично капитанът на кораба е предал руснака на местната полиция. Той установил, че механикът е в абсолютно нетрезво състояние, в момент когато главната машина е била повредена, а руснакът трябвало да я обслужи.

Полицията сваля на брега механика и установява с тест състоянието му. Той е върнат на борда на кораба, но ден по-късно отново употребява алкохол. Капитанът на FLUVIUS TAW не прави втори компромис и го предава на полицията повторно.

Местният съд, по бърза процедура, му налага наказание, но без глоба, тъй като съдията се съобразява с факта, че руснакът няма средства да се върне в страната си.

Според съда морякът е застрашил живота и здравето на 8-членния екипаж, както и кораба.

Договорът на механика е прекратен незабавно от компанията.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).