Френска компания с интерес към Пристанище Русе

Пристанището отбелязва положителен резултат за първото тримесечие на годината

ruse-zapadПредставители на френската група „Болоре“ са посетили „Пристанищен комплекс – Русе“ ЕАД, информираха от държавното дружество.

На срещата между изпълнителния директор инж. Николай Найденов, ръководството на дружеството и френските гости са обсъдени възможностите на пристанище Русе-изток за обработка на различни видове товари и техническата съоръженост на терминала.

Френските представители са изразили много положителни впечатления от състоянието на най-голямото вътрешноводно пристанище в България.

От „Пристанищен комплекс – Русе“ информираха, че групата „Болоре”, основана през 1822 г., е една от 500-те най-големи компании в света. Тя управлява 18 пристанищни терминала, от които 16 са контейнерни и предлага логистични услуги в над 55 държави.

Инж. Николай Найденов
Инж. Николай Найденов

Пред Maritime.bg изпълнителният директор на порта инж. Николай Найденов коментира, че „Болоре“ не е първата чуждестранна компания с интерес към комплекса. По думите му пристанището е посетено от представители на австрийски, немски, китайски, казахстански и руски фирми. „За последните няколко месеца, това е шестата фирма, която проявява интерес към Пристанищен комплекс – Русе„, обясни инж. Найденов.

Той съобщи пред Maritime.bg, че комплексът завършва тримесечието с положителен резултат. „Работим на печалба, въпреки сложната икономическа обстановка„, заяви инж. Найденов.

Срещата с „Болоре“ е и в резултат на постоянния ангажимент на ръководството да привлича нови клиенти и товари, обясниха още от държавното дружество.

| Вижте още:
Пристанище Русе – логистичен център за техника

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Не са извършени подробни изследвания преди строителството на „Карантината“ във Варна

Не са извършвани изследвания за по-детайлна и надеждна оценка при строителството на рибарско пританище Карантината за установяване ефекта на наносния транспорт, ерозионните и