Над 10 млн. долара дават САЩ за изследвания на нефтени разливи в Арктика

OhmsettAerialLg
Изследване за установяване начините за борба с разлив в Арктика ще извърши американското Бюро за безопасност и охрана на околната среда (BSEE). Институцията е част от департамента на вътрешните работи на щатите. Бюрото съобщи, че за задачата са осигурени над 600 000 щ. долара.

BSEE трябва да направи проучване на съществуващи или да проектира нови механични средства за събиране на разливи в ледени полета. Към момента са избрани три прототипа, които ще бъдат тествани в Охмсет (базата на снимката), където е американската национална база за изследване на методите за борба с разливи.

Maritime.bg припомня, че Бюрото обяви програма, финансирана със 7 млн. долара, за компании, които да направят цялостен инженеринг на съоръжения за борба с арктически разливи. Поръчката бе затворена през януари. На 10 април пък ще приключи срокът по втората обявена поръчка със същата цел, която се финансира с 5 млн. долара.

BSSE е федерална агенция, която финансира изследвания за действия при офшорни нефтени разливи. Агенцията е отговорна за изследователската програма в Охмсет, където в момента се тестват съществуващите продукти (дисперсанти) и технически средства за борба с разливи.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на