Египет строи нови терминали в две пристанища

Port-TawfikНови терминали ще бъдат построени в пристанищата Adabiya и Tawfik, съобщиха египетските пристанищни власти. Проектът има за цел да разшири възможностите на местни и чуждестранни компании да реализират рентабилни инвестиции.

Първоначално ще се строи нов терминал в пристанище Tawfik, който ще се простира на площ от 250 хил. кв. м. и ще може да обслужва кораби със средни размери, каза министърът на транспорта на Египет Ибрахим Ел-Демейри.

Откриваме нови възможности за бизнеса, които ще осигурят нови работни места”, подчерта Ел-Демейри. Според него за строителството на терминала ще бъдат открити 500 нови работни места, а след това още 2000.

Капацитет на пристанището ще бъде увеличен с 1,5 млн. тона товари”, коментира още той. Зърнен терминал пък ще бъде изграден в пристанище Adabiya, коментира шефът на пристанищните власти на Червено море.

Според Хасан Фалах, терминалът ще може да обработва до 2,5 млн. тона зърно годишно, а след построяването му ще бъдат открити нови 700 работни места.

През миналата седмица местните власти обявиха два международни търга за проекти в портовете Safaga и Al-Tour. През февруари транспортното министерство на Египет започна процедури по драгиране на пристанище Damietta.

Maritime.bg – Свят

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва