За България, демографската криза, малцинствата и тяхната асимилация

Maritime.bg продължава поредицата на кап. Александър Каменов – “За някои елементи от политическата история и психологията на народите, населяващи поречията на реките Дунав и Рейн”. По-долу можете да видите предишните части от изследването на първия български лицензиран капитан за р. Рейн.

Патриарх Неофит вдъхва надежда за възстановяване на авторитета и значението на БПЦ.
Патриарх Неофит вдъхва надежда за възстановяване на авторитета и
значението на БПЦ.

За България и демографската криза

България се топи, циганизира и ислямизира! Тези проблеми се омаловажават и прикриват от всички досегашни правителства на прехода. Не съм ксенофоб и не членувам в политически партии, така че не бих приел обвинения в популизъм и трупане на политически дивиденти. Просто обичам родното, а то е застрашено от изчезване.                                                

Демографските ни дефицити се задълбочават непрекъснато, а присъствието на нашия етнос върху картата на света е поставено под въпрос. Една древна европейска културна традиция е на път да загуби мястото си под слънцето! Слабата раждаемост на фона на неконтролируемо растящата популация при малцинствата е трайна тенденция с изключително опасни последици!…

Най-важните стратегически задачи на българските правителства в днешно време би трябвало да бъдат:

– отнемане на икономическите и политически монополи на комунистическата номенклатура и нейните творения- „политическите й опоненти“;

–  засилване ролята на църквата и училището във възпитанието и управлението на обществото;

–  въвеждане мажоритарна изборна система;

–  приемане на нови закони за кадрова политика в държавния сектор;

–  вземане на спешни мерки за стимулиране на раждаемостта;

–  привличане и заселване в България на семейства от диаспората с пълно или частично българско самосъзнание;

– мораториум върху разпродажбата на земя на чуждестранни юридически и физически лица от турски и арабски произход. Ще припомня изявлението на бившия турски президент Тургут Юзал: „Анкара ще купи Булгаристан!“

–  забраната на чалгата на обществени места.

Българската православна църква е „де юре“ независима от държавата и може да помогне избирател-но и независимо за насърчаването на раждаемостта при българските жени.

Епархийските настоятелства би трябвало да се ангажират с раздаване на ежемесечни детски помощи за майките-християнки във всяка енория. По този начин Българското правителство тактично ще избегне критиките на Международните правозащитни организации, създадени и финансирани от знакови мултинационални компании, за които всяка стабилна държавност е пречка в реализацията на глобалните им планове. Какво по-лесно от това, да се манипулира и експлоатира население без характерните за всеки уважаващ себе си народ: традиции, символи, вяра, армия, закони! Знае се, че досега пасивната „Богочовешка институция“ е имала много анонимни и явни спонсори. При адекватна данъчна политика, за тази благородна кауза могат да се привлекат значиелни средства от българския бизнес.  

Силен огън не се гаси лесно!

Румъния не е непосредствено застрашена от подобни асимилационни процеси поради по-голямата численост на населението си, отдалечеността и от Турция и сравнително малкия брой на мюсюлманите /около /0,5% /.

У нас ромите, изповядващи исляма /около 50%/, са намерили много ефикасен начин за сплашване на българските власти. И те го използват винаги, когато искат да заобиколят закона,  да не заплащат битови такси и данъци. Трикът е гениално прост – обявяват се  за турци и така отхвърлят всякакво съпричастие и отговорност за циганските безобразия. Това е опасна манипулация, даваща формален повод на Турция за незабавна намеса в защита на милиета – „външните турци“. А и да си турчин е много по-престижно, отколкото циганин! Както виждате с един куршум се убиват много зайци едновременно. Последното им заиграване с крайно агресивната форма на исляма- т. нар. „салафитство“, е откровена провокация към държавността в България и сериозен сигнал за радикализирането на гетата. Чужди разузнавания наливат много пари, за да дестабилизират страната. А от досегашните избори знаем колко малко средства са нужни за  купуване на циганския вот. Единствено истинските български турци са недоволни от тези превъплъщения на мургавите си едноверци. Те не желаят да бъдат идентифицирани с асоциалните си съграждани, взривяващи криминалните статистики на всички европейски държави.
Виждам голям неизползван ресурс за работа на държавните институции с циганите- християни /особено с българските цигани-цуцумани/. За разлика от турчеещите се цигани-мюсюлмани, техните култура, бит и традиции са близки до нашите и лесно могат да се спечелят за българската кауза. Не трябва да ги търсим само преди избори, а в останалото време да ги игнорираме. По този начин ги тласкаме в обятията на ДПС и други антибългарски партии. Ромските племенни групи с различно вероизповедание имат нетърпимост една към друга, но този факт не се знае и не се използва от нашите политици-атеисти, високомерно захвърлящи всички цигани в един общ кюп.                                                                              

Мюсюлманското нашествие във всички житейски области е на път да заличи богатите достижения на Европейската цивилизация на Балканите.

Безспорно е, че България в момента изживява най-тежката си национална катастрофа от времето на падането и под Турско робство!…

Можем да се съхраним само с мъдра държавна политика и преданост към изконните християнски и български традиции!

Щракането с пръсти, кълченето, хвърлянето на гюбеци, кючеците… би трябвало да се възприемат като екзотично и шеговито заиграване с ориенталското ни минало, а не, както е при мнозина, вътрешна потребност и душевна нагласа! По-възрастното поколение си спомня, че до 1989 година не сме допускали такава неконтролируема азиатска културна инвазия.

За малцинствата и тяхната асимилация.

Историята ни учи, че малцинство с различно вероизповедание може да бъде асимилирано само при промяна на религиозната му принадлежност.

Ако турците по време на робството бяха успели да ислямизират целия български народ, днес нацията ни нямаше да съществува. Знаем, че терминът „потурчен“ се употребява за християнин с насилствено сменена вяра. В ислямския свят духовното начало /правата вяра/ е фундамент, върху който се градят нацията и държавата. В този смисъл то има приоритетно значение.

Аз лично не одобрявам насилствени действия, нарушаващи правото за самоопределение на индивида.
Принудителната промяна на имената е нарушение на основни граждански права, но не застрашава националната идентичност и дори консолидира засегнатата малцинствена група. А и кой би могъл да контролира ефективно употребата на „новите“ имена! Ако някой стопанин реши да премахне „плевелите“ от нивата си, той ги изкоренява, а не ги коси. А коренът при мохамеданите е вярата,  не името. Ние, понеже сме безбожници, се опитваме да мерим с нашия аршин ценностната система на вярващите народи, а това е невъзможно.  На фанатичните османски завоеватели и през ум не е минавало да променят само имената на покорените „гяури“.                                       

Изводът е, че Декларацията на Народното събрание за извършен „геноцид над турското население“ по време на „възродителния процес“ несъответства на истината.

Есенциалната същност на всеки народ се крие в духа /вярата/ и чувството му за принадлежност към една обща национална идея, а не в генетичните особености и имената на хората. Каква полза има България от това, че македонците и помаците са нейни кръвни чада, след като те се разграничават и изпитват омраза към всичко българско! Колко много са „днешните еничари“, които заради лични облаги стават членове на етническата партия ДПС!

Наивно е да очакваме, че малцинствените и религиозни проблеми могат да бъдат решавани от атеисти-интернационалисти или атеисти-националисти. Имаме вече горчив опит в това отношение…

Асимилацията на едноверци само чрез смяна на имената е също невъзможна.

След Втората световна война Гърция успява да унищожи българското самосъзнание на населението в Егейска Македония. В този процес тя е активно подпомогната от Сърбия, като отчуждението се извършва в две направления: помакедончване и погърчване. Същото прави и Румъния с нашето малцинство в Добруджа. Преименуването на сънародниците ни в двете държави само по себе си не можеше да постигне основната си цел-асимилацията. Затова, то бе съпроводено от забрана за използване на майчиния език и жестоки репресии, а смесените бракове само ускориха процеса. Ще дам два примера, белязали съдбата на хиляди българи в Северна Гърция. Фамилното име на мой познат, живущ в Дегендорф,Германия, но родом от Лерин, Гърция, е било насилствено променено от „Чавков“ на „Цавкас“. Той самият с мъка „сборува“ македонското наречие и е приел погърчването си като необратима и полезна даденост.

Лерин-Гърция с  преобладаващо българско население през 1917 год.
Лерин-Гърция с преобладаващо българско население през 1917 год.

Народната певица Любка Рондова, едва дванадесет годишна, преживява ужасите на депортацията от Гърция. По време на Гражданската война около 22 хиляди български деца, уж по хуманитарни съображения, са отнети от родителите си и транспортирани с влакове за Полша и Чехия. А там не ги очаква никой… Левите партизани, извършили това eтническо прочистване, показват че са преди всичко гръцки патриоти, а след това комунисти-интернационалисти. Национализмът на южните ни съседи и обединяващата ги „мегали идея“ винаги са имали приоритетно значение пред тяхната партийна принадлежност и идейна ориентация. 

Най-тъжният факт е, че някои от нашите малцинства в чужбина не само се страхуват да заявят българския си произход, но и се срамуват от него. И ако за страха има обяснение, то как да оправдаем срама им? Радетелят на българщината Паисий Хилендарски сигурно „се обръща в гроба си“ от гняв. Изключение от това правило правят българите в Украйна и Молдова и част от българите в Западните покрайнини и Унгария. Най-отчайващо е положението в Македония, Гърция и Румъния, където да си с българско самосъзнание е срамно и престъпно поведение, което се санкционира с преследване и изолация от местните общества.

Бидейки потърпевш, нашият народ получава от историята един ценен урок. Най-безнаказано се извършва асимилация на малцинства във военен и следвоенен период, когато законността и медийната гласност са стегнати в обръча на казармени практики, всяка държава е заета с решаване на важни проблеми по оцеляване и възстановяване. Отделно армията със силата на оръжието гарантира успеха на подобни акции.

Очаквайте следващата част от изследването на кап. Алексанър Каменов в сряда.

Още от изследването четете тук:

[insert_posts query_type=“posts“ posts=“23066, 21938, 22079, 22332, 22785, 22878″ num=“10″ display_style=“list-small“]

Maritime.bg – България

Последни новини

Зоната на здрача в Световния океан крие огромни рибни ресурси

През 1789 г. изследователите Алесандро Маласпина и Хосе де Бустаманте отплават от Кадис на първата испанска научна експедиция около света. В продължение на пет години Маласпина и Бустаманте изучават и събират животни и растения в цялата
Прочетете

Путин: Англо-саксонците стоят зад атаката срещу „Северен поток“

Англо-саксонците стоят зад атаката срещу тръбопровода "Северен поток". Това заяви Владимир Путин по време на церемония по подписване на споразумение за присъединяване на териториите на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР, както и
Прочетете

Близо 5,5 млн. тона товари са изнесени през украинските пристанища

По „зърнения коридор“, отворен след споразумението между Украйна и Русия с посредничеството на ООН и Турция от края на юли, до момента са преминали 235 кораба, натоварени с близо 5,5 млн. тона селскостопанска продукция, съобщи
Прочетете

Увеличават капацитета на Пристанищен терминал „Видин-център“

Пристанище Видин - Център, снимка: "Пристанище Видин" Повече пътнически кораби ще могат да акостират едновременно на пристанище "Видин-център". Приключват ремонтните дейности, финансирани от Държавно предприятие "Пристанищна
Прочетете

Нов член в семейството на Maritime.bg

Българското специализирано морско издание Maritime.bg® придоби нов международен новинарски бранд, с който активно ще популяризира морската индустрия в страната. Maritime.News вече е част от портфолиото на Maritime.bg.
Прочетете

Над 200 участници на „High-Tech Summit for the Black Sea“ край Варна

На 27 и 28 септември в к.к. Златни пясъци, гр. Варна се проведе Международен черноморски форум за технологии и иновации в синята икономика - High-Tech Summit for the Black Sea (#HTS4BS). Повече от 200 участници, между които
Прочетете

Южен поток транспорт: Въвеждането на нови санкции не ограничава преноса на газ

Компанията оператор на газопровода "Турски поток" заяви, че Нидерландия ѝ е отнела лиценза за износ, предаде Ройтерс. Компанията заяви също така, че въпреки отнемането на лиценза, продължава да транспортира газ и че е поискала
Прочетете

Борислав Гуцанов: Територията на Морска гара – Варна трябва да се промени

Българска морска камара провежда серия от срещи с представители на политически партии, които ще участват в извънредните парламентарни избори, които ще се проведат на 2 октомври. Maritime.bg публикува без редакторска намеса предоставената
Прочетете

„Пристанище Варна“ ЕАД отбеляза Световния морски ден

“Пристанище Варна“ ЕАД се присъедини към Международната морска организация (IMO) в честването на Международния морски ден. Темата тази година – Нови технологии за по-екологично корабоплаване – подчертава значителната необходимост
Прочетете

Нова онлайн среда подпомага потребителите на вътрешни водни пътища

Mеждународна платформа с непрекъснат достъп до статична и динамична информация за европейските вътрешни водни пътища е изградена в рамките на проект RIS COMEX, по който Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ е бенефициент за
Прочетете

Последни новини

Близо 5,5 млн. тона товари са изнесени през украинските пристанища

По „зърнения коридор“, отворен след споразумението между Украйна и Русия с посредничеството на ООН и Турция от края на юли, до момента са преминали 235 кораба, натоварени с

Борислав Гуцанов: Територията на Морска гара – Варна трябва да се промени

Българска морска камара провежда серия от срещи с представители на политически партии, които ще участват в извънредните парламентарни избори, които ще се проведат на 2 октомври.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент