Два кораба се сблъскаха в Егейско море

Screen Shot 2014-04-08 at 10.04.30 AMДва кораба се сблъскаха край о. Лесбос. Ударили са се кораби AMELAND и ANGEL ALIA. Инцидентът е станал преди два дни на 19 nm от острова.

Следствие удара и двата съда са получили поражения по корпусите над водолиниите. ANGEL ALIA удря AMELAND в десния борд причинявайки пробойна в корпуса му. Според Бреговата охрана на Гърция двата кораба са останали стабилни след аварията.

Извършени са незабавни огледи, които установяват, че корабите могат да продължат до най-близките кораборемонтни заводи. ANGEL ALIA е плавал към Черно море, на борда му е има 16 сирийски моряци, а AMELAND е плавал към Лориан, на борда му има 11 руски моряци.

Според Бреговата охрана на Гърция никой от моряците не е пострадал. Няма установено замърсяване. Причините за сблъсъка се разследват.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост