Седалището на Регионалния консултативен съвет за Черно море да бъде в България

konssavetМинистерство на земеделието и храните, Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури съвместно с браншовите организации правим всичко възможно седалището на Регионалния Консултативен Съвет за Черно море да бъде в България. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова при откриване на среща с браншовите организации и рибари в Бургас, която се проведе във връзка със създаването на Регионалния Консултативен Съвет за Черно море.

В срещата участва евродепутатът Илияна Йотова, която подчерта, че представителите от сектор „Рибарство“ са основната и активна страна, от които зависи дали ще можем да  извоюваме седалището на Консултативния съвет да е в България, а не в Румъния.

Регионалния Консултативен съвет ще допринесе за устойчивото управление на рибните ресурси в Черно море и ще подпомогне постигането на целите на Общата европейска политика в областта на рибарството.

Участие в работната среща взеха и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Майдън Сакаджиев и зам.-изпълнителните директори на ИАРА Маргарита Петкова и Миглена Георгиева.

Maritime.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал

Актриса от Бургас кръщава кораба на ВВМУ в Деня на освобождението на Варна

Номинираната за „Оскар“ българска актриса – Мария Бакалова, ще стане кръстница на кораб "Св. св. Кирил и Методий". Новият военен и научно-изследователски кораб бе закупен за