Спасяването на Валентина (видео)

valentinaЕдна история от 2011 година отново набира популярност в интернет. По време на своята ваканция край Морето на Кортез, семейство открива във водите гърбат кит в беда. Огромният млад бозайник се е оплел в рибарски мрежи.

Точно тогава ваканцията се превръща в спасителна мисия, разказва във видеоразказ Майкъл Фишбах.

Всъщност Майкъл отдавна е доброволец към различни “зелени” неправителствени организации. Той е и съосновател на Great Whale Conservancy. Именно китовете са неговата специалност.

“Никога няма да забравя това”, разказва той три години по-късно и си спомня: “Все още си мисля за Валентина (така семейството му нарича кита, който се оказва в беда именно в деня на Св. Валентин). Вероятно е пораснала и има малки. Побиват ме тръпки, когато се сетя как този гърбат кит ни благодари”.

Видео: 

Maritime.bg – Любопитно

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на