7 тона кокаин хванаха на пристанище Картахена

pristanishte-kartahenaКолумбийските власти са хванали пратка със седем тона кокаин по време на специална операция на най-голямото пристанище в страната Картахена. Страната за първи път залавя такава голяма пратка за последните 8 години, обяви министърът на националната отбрана Хуан Карлос Пинсон.

„Перфектна работа на полицията, ВМФ и прокуратурата. Може би това е най-голямото иззето количество в историята на Картахена. Дрогата е трябвало да бъде доставена на пристанището в Ротердам, но тя е иззета при товаренето“, подчерта Пинсон.

Полицията обяви, че наркотикът е открит в кутии с пюре от ананас, предаде news.bg. Операцията е проведена във вторник и е приключила вчера.

От началото на годината страната е заловила 30 тона кокаин, 13 от тях са иззети при товарене на пристанища. Последната голяма операция бе в края на март и тогава бяха иззети 2 тона в Санта Марта.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал