АППД купува нов хидрографски кораб

korabi-dunavИзпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ търси компания, от която да купи специализиран плавателен съд за извършване на хидрографски проучвания в общия българо-румънски участък на река Дунав от устието на р. Тимок до Силистра с индикативна стойност 6.2 млн. лв. без ДДС. Това сочи справка в обявената от агенцията обществена поръчка. 

Корабът трябва да бъде с приблизителна дължина на корпуса 25 м, широчина около 7.5 м и с максимална скорост в тихи води – 20 km/h. Предвижда се екипажът на него да бъде петчленен.

Проектът се финансира по оперативна програма „Транспорт“.

Право на участие имат изпълнители, които представят поне два изпълнени договори – за строеж и доставка на кораб, сходен с предмета на търга, и споразумение за внедряване на необходимото специализирано оборудване за функционирането му.

Техните предложения ще бъдат оценявани според техническо изпълнение с тежест 45%, цена – 40%, срок на изпълнение с тежест 10% и срок на гаранционно обслужване – 5%, като документи ще се приемат до 6 юни.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост