След резила във Варна: MSC може да канцелира всички посещения на лайнерите си в български портове

MSC SINFONIA напуска Варна, снимка: Иван Илчев, Maritime.bg
MSC SINFONIA напуска Варна, снимка: Иван Илчев, Maritime.bg

Изключително неприятен инцидент се разигра вчера с пасажери от борда на MSC SINFONIA. Двама англичани и израелка бяха ограбени при разходката им във Варна. На пасажерите бяха откраднати личните документи, което доведе до забавяне отплаването на кораба.

Изчакваше се посолствата на двете страни да осигурят документи, с които да е възможно отплаването.

Едва около 21 часа съдът напусна Варна, научи Maritime.bg. Варненската полиция не съобщи вчера никаква информация за инцидента. Не е ясно къде точно са били ограбени пасажерите. На плаващия под флага на Панама кораб има около 1500 туристи от много националности. MSC SINFONIA прави 12-дневен круиз, който започва в Чивитавекия. Първоначално маршрутът не е включвал Варна, но заради ситуацията в Украйна съдът е бил пренасочен.  

Специалисти коментираха пред Maritime.bg, че подобен случай може да доведе до канцелиране на всички посещения на лайнерите на MSC. “Това е грандиозен резил, полицията не може да каже нищо”, коментираха вчера в района на Морска гара – Варна. Там очакват обаче рекорден брой посещения на пътнически кораби за сезона.

Заявки са направили над 40 съда, но е напълно възможно някои от тях да отпаднат след вчерашния случай.

| Вижте още:
Нов удар на фалшивия „чейндж” на Пристанище Варна: 40 лева срещу 200 долара

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост