Инж. Ангел Забуртов: До 1 година трябва да бъдат завършени новите брегови центрове

trafik-kuli
Започва строителството на новите трафик кули във Варна и Бургас, съобщиха от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

Утре в Бургас, в района терминал Изток 1 до Морска гара – Бургас ще бъде направена първата копка на новия Брегови център за управление и информационно обслужване на корабоплаването. Церемонията ще започне от 11:00 часа.

Ден по-късно, на 17 април от 13:00ч., първа копка за идентичния брегови център ще бъде направена и във Варна.

Ангел Забуртов
Ангел Забуртов

Очакваме строителството да бъде завършено до 1 година„, каза пред Maritime.bg генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ инж. Ангел Забуртов. По думите му след тази фаза ще започне същинското насищане с техника на центровете. Според него това ще отнеме поне 2 месеца. „Окончателно центровете трябва да са готови до края на следващата година„, категоричен бе инж. Забуртов.

Maritime.bg припомня в края на юни м.г. бе подписан договорът за строителството на двата центъра. На церемонията в Морското казино в Бургас присъстваха министърът на транспорта кап. Данаил Папазов и кметът на Бургас Димитър Николов. Общата стойност на проекта надхвърля 3,7 млн. лева.  

Двата брегови центъра за управление и информационно обслужване на корабоплаването  са  компоненти от цялостната система VTMIS, която включва сложен комплекс от  технически и информационни средства за информационно осигуряване и контрол на корабния трафик и е на обща стойност над 39 млн. лева.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Адвокат Владимиров за Vera Su: Неразбория от действия и бездействия на Морска администрация

Световна практика е да се реагира до 72 часа, а не след седмица. Това заяви в предаването "Денят" по ТВ1 адвокат Владимир Владимиров от най-реномираното българско адвокатско

Операцията с Vera Su: Заседнала баржа, навити въжете на винта на влекач, изсипан товар в морето

Заседнала е несамоходната баржа, на която снощи започна прехвърляне на част от товара на VERA SU. Съдът е бил изтеглен, след като в морето е изхвърлен част от вече

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент