Потъна ферибот с 475 души на борда (снимки и видео)

south-korea-ferry-sinking-internal-635x357
160 пасажери, включително гимназисти, бяха спасени при драматична операция край Южна Корея, след потъването на ферибот с 475 души на борда. Това съобщиха местните власти. По последна информация поне двама души са загинали при инцидента.

Screen-Shot-2014-04-15-at-9.32.22-PM-635x271Търсенето на оцелели продължава и в момента. Властите не могат да дадат информация за съдбата на останалите 300 души.

Фериботът, идентифициран като SEWOL, превозвал 475 пасажери и екипаж. На борда на кораба е имало 150 превозни средства, според корейските пристанищни власти. Край остров Jeju корабът е започнал да се накренява. Това е станало на около 60 nm от острова.

Местни телевизии показаха кораба. SEWOL е легнал на левия си борд. Скоро след това властите съобщиха, че съдът се е обърнал.

Screen-Shot-2014-04-15-at-9.48.28-PM-635x391Според средното училище Danwon на кораба е имало 338 гимназисти и учители, които са били спасени. Тази информация обаче не бе потвърдена от бреговата охрана.

Десетки кораби и хеликоптери са се включили в спасителната операция. Към момента няма информация за причините довели до инцидента. Местната телевизия YTN твърди, че преди обръщането се е чул „силен сблъсък и шум“.

По-късно бреговата охрана съобщи, че е открито тялото на един загинал. По-късно от местна болница съобщиха, че друг пасажер е загинал след пристигането му в спешното й отделение.

Метеообстановката е била нормална.

SewolКорабът е напуснал пристанище Incheon преди инцидента. Портът се намира на около 20 nm от Сеул.

Според представител на местното правителство към бедстващия кораб са изпратени 18 хеликоптера и 34 съда от състава на Военноморските сили.

SEWOL може да приема до 900 души, съдът има дължина 146 метра и грос тонаж 6,586. Фериботът е построен в Япония през 1994 г.


Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Румен Николов: Неадекватно състояние на вахтените е вероятна причина за засядането край Яйлата

Неадекватно състояние на вахтените е вероятната причина за засядането край Яйлата. Това заяви на брифинг във Варна главният директор на Главна дирекция „Аварийно спасителна

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент