Четири нови кораба купува Параходство „Български морски флот“

Компанията купува и кораби „втора ръка“

Screen Shot 2014-04-19 at 10.45.18 AM
Четири нови кораба ще купи Параходство „Български морски флот“. Това става ясно от страниците на новия брой на корпоративния вестник на компанията. Договорът за строителството е подписан, като ще бъдат строени четири кораба с дедуейт от по 42 300t. 

Сделката включва опция за строителството на още два съда от същия тип.

Според компанията добре подбрани са производителите на оборудването на новите кораби, които ще се отличават с изключително добри експлоатационни параметри. Дизайнът е разработен във Финландия по изискванията на Параходство БМФ.

Все още строителството не е започнало, но от компанията смятат, че това ще се случи съвсем скоро. „Остават няколко технически формалности и се надяваме съвсем скоро да има налице всичко необходимо, за да започне заводът работа по този договор, а първият кораб да получим още в следващата година“, коментират от компанията.

Освен в строителство на нови кораби Параходство „Български морски флот“ разглежда и вариантите за закупуване на кораби „втора ръка“, които да влязат в състава й до средата на тази година. Първият – „Мургаш“, трябва да влезе във флота до края на м. май. Той е от същия проект, по който е построен „Българка“.

Новите кораби са важна предпоставка за развитието и просперитета на фирмата, но не по-малка предпоставка за успешния бизнес е и плавателният състав. В тази връзка компанията е създала собствен Център за професионално обучение. Центърът осигурява всички необходими специални и допълнителни морски подготовки, съвместно с ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. От БМФ съобщават, че се планира и закупуването на симулатори през следващите години.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Силна конкуренция, слаба реколта и COVID-19: причините за спада на товарооборота в Пристанище Варна

Силният конкурентен натиск от частните пристанища, слабата зърнена реколта и пандемията от COVID-19 са сред причините за намаляване товарооборота на държавния пристанищен оператор