Димитър Атанасов ще бъде морският зам.-кмет на Варна

Димитър Атанасов
Димитър Атанасов

Бившият варненски депутат от ГЕРБ Димитър Атанасов става зам.-кмет на Варна с ресор „Транспорт, морска политика и екология“, съобщи Varnautre.bg.

Maritime.bg припомня, че неговото име бе предложено на кмета Иван Портних още в края на миналата година от редица морски неправителствени организации. Подобни постове са характерни за морските градове в Западна Европа, а наличието им у нас със сигурност ще допринесат за развитието в сектора.

Атанасов ще е седмия заместник кмет на Варна.

Предложението за новия зам.- кмет ще бъде внесено от Иван Портних в Общинския съвет. Аргументите за назначението са работата по проекта за интегриран градски транспорт и дейностите около плановете за преместване на пристанището.

Димитър Атанасов е роден на 22 септември 1960 г. във Варна. Завършил е специалност „Корабоводене“ във ВВМУ. Управител е на Асоциацията на концесионерите на плажове, бил е и член на УС на 
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Бивш общински съветник в местния парламент на Варна – мандат 2007- 2011 г. Бивш депутат от ГЕРБ, избран от Варна в 41-то Народно събрание. В парламента Атанасов бе зам.-председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения и член на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм. През 2012 г. бе избран за вицепрезидент на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС). 

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Естакадата в Шабла, а не удълбочаването за 400 млн., е причина за рокадата в ДППИ

Строежът на морската естакада при нос Шабла е предаден за проверка на Софийска градска прокуратура. Това съобщи пред БНР служебният министър на транспорта Георги Тодоров.