Двойно повече места за яхти ще има в Пристанище Бургас

regata-chernomoretz-burgas-2013Двойно ще бъдат увеличени местата на бургаския яхтен порт. Реализацията е по проект, по който трябва да бъдат изградени плаващи понтони, съобщи шефът на Пристанище Бургас Николай Тишев, цитиран от БургасИнфо.

По план разширяването на яхтения порт трябва да започне в началото на следващата година.

Срокът за изпълнение на проекта е няколко години, тъй като се изисква финансов ресурс, който няма да дойде от самото пристанище, а трябва да бъде гласуван от Министерството на транспорта.

„Очаква се с реализацията на проекта яхтените стоянки да нараснат с 60 броя, което е почти двойно. За това са нужни 3 понтона, 1 брейкуотър и рехабилитация на кея”, каза Тишев.

В момента в Бургас няма туристическо пристанище, то е по-скоро търговско. След реализирането на проекта яхтеното пристанище ще стане красива туристическа атракция за всички посетители.

„Изпълнението на проекта ще донесе повече приходи на пристанището. Чрез него повече яхти ще имат възможността да посетят Бургас”, добави Тишев.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост