Контраадмирал Румен Николов е предложен за началник на отбраната

kontraadmiral-rumen-nikolovПриключва мандатът на сегашния началник на отбраната ген. Симеон Симеонов

От 30 юни новият началник на отбраната да е контраадмирал Румен Николов, който в момента е командир на Военноморските сили, и той да бъде удостоен със званието вицеадмирал, иска правителството, предаде varnautre.bg.

На президента е предложено да издаде указ за освобождаване на ген. Симеон Симеонов от длъжността “началник на отбраната” и от военна служба във връзка с изтичане на неговия мандат и подаден рапорт от ген. Симеонов. Това съобщиха след заседание на МС.

Румен Николов е роден на 9 февруари 1957 г. в Тервел. Учил е във Висшето военноморско училище във Варна. Випускник е на две академии – в Русия и у нас. Преминал е през всички основни командни длъжности на флота – от командир на бойна част на противолодъчен кораб до командир на ВМС.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост