ВВМУ е кандидат за домакин на генералната асамблея на IAMU

Висше военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров"
Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“

Началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ кап. I ранг, професор, доктор на науките Боян Медникаров участва в официалната среща на Изпълнителния борд на Международната асоциация на морските университети (IAMU), съобщават от училището.

Срещата се проведе на 15 и 16 април 2014 г. Нейн домакин бе Австралийският морски колеж в гр. Ланцестон, Австралия, член на Международната асоциация на морските университети.

На 15.04.2014 г. са проведени работните срещи на постоянните комисии към Изпълнителния борд на Международната асоциация на морските университети. Кап. I ранг, професор, доктор на науките Боян Медникаров е участвал в заседанието на Комитета за стратегическо развитие и номинации, както и в Комитета по анализ на академични програми и научни проекти.

На 16.04.2014 г. Началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е участвал във втората годишна среща на Изпълнителния борд на Международната асоциация на морските университети за 2014 г.

Наред със срещите на изпълнителния борд на IAMU, проф. Медникаров е провел срещи с представители на морски университети, участвали в срещата. Затвърдени са контактите с Университета в Кобе, Япония, Морския университет в Шанхай, Китай, както и с Морския университет в Хаи Понг, Виетнам, като с последния университет е финализирано подписването на Меморандум за разбирателство между двете институции.

Консултирана е възможността партниращите университети да подкрепят кандидатурата на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ за домакин на генералната асамблея на IAMU през 2016 г., което ще съвпадне с 135-та годишнина на Морско училище.

Maritime.bg – Морско образование

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал