Проблемите на речното корабоплаването обсъждат в Русе

01-port-ruse-zapadВ Русе започва работна среща на тема „Проблеми за корабоплаването в общия българо-румънския участък на река Дунав, предизвикани от маловодието в Дунавския басейн” .

За участие са поканени представители на министерствата на транспорта на България и на Румъния, Пристанищна инфраструктура, Пристанищна администрация, Морска администрация, Пристанищен комплекс, Параходство „Българско речно плаване”, Корабна компания „Рубишипс” и др.

Експертите ще се запознаят с анализ на сегашните условия за навигация в общия участък на река Дунав и ще обсъждат хидрометеорологичните и хидроложки очаквания до края на 2014г. Ще бъде дадена информация за проектите, изпълнявани от ИАППД – Русе и АФДЖ – Галац, които имат за цел осигуряване на безопасни условия за корабоплаване в общия участък на река Дунав.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

За момента не са установени отклонения в качеството на водата на Черно море край Украйна

Разрушаването на стената на Каховската ВЕЦ на 6 юни 2023 г. заплашва с негативни последици за екосистемата на Черно море. Поради наводняването на крайбрежните зони има голяма

Evil Woman води след първия състезателен ден на Varna Channel Cup, днес яхтите влизат в канала море – езеро

Купата за канала, предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което близо 40-те участващи яхти влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални