Комодор Димитър Денев ще бъде новият командир на Военноморските сили

Удостояват го със званието контраадмирал

dimitar-denevКомодор Димитър Денев ще бъде освободен от поста заместник-командир на Военноморски сили и ще бъде назначен за техен командир. Денев ще бъде удостоен със званието контраадмирал, считано от 30 юни. Това предлага Министерски съвет на президента Росен Плевнелиев.

Димитър Денев е роден на 13 април 1957 година във Варна. Завършва ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, а след това ВМА – Русия и Военноморски колеж на САЩ в Ню порт. През 2009 година е удостоен със званието комодор. Владее английски и руски език, семеен е с две деца.

От МС предлагат още контраадмирал Георги Мотев да бъде назначен за временно изпълняващ длъжността “Командващ на СКС” от средата на м. септември. Сред предложенията са и освобождаването на комодор Димитър Ангелов от началническия пост на ВА “Г.С. Раковски” и назначаването му за заместник-командир на Военноморските сили.

Министрите предлагат капитан І ранг Мален Чубенков да бъде назначен за командир на Военноморската база и удостоен със званието комодор, капитан І ранг Кирил Михайлов да бъде назначен за директор на дирекция „Операции и подготовка” – МО и удостоен със званието комодор и комодор Митко Петев да бъде освободен като командир на Военноморската база, назначен за началник на ВА „Г. С. Раковски” и удостоен със званието контраадмирал.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

За момента не са установени отклонения в качеството на водата на Черно море край Украйна

Разрушаването на стената на Каховската ВЕЦ на 6 юни 2023 г. заплашва с негативни последици за екосистемата на Черно море. Поради наводняването на крайбрежните зони има голяма

Evil Woman води след първия състезателен ден на Varna Channel Cup, днес яхтите влизат в канала море – езеро

Купата за канала, предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което близо 40-те участващи яхти влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални