Нов „доктор хонорис кауза“ на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

05_02_116На 29.04.2014 г. (вторник) във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” ще се проведе тържествена церемония по присъждане на почетно звание „Доктор хонорис кауза” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” на Ейбрахъм Унгар – президент на Ray Shipping Ltd, Тел Авив, Израел, предаде Морски вестник.

В 14.45 ч. началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” к-н I р. проф. д.в.н. Боян Медникаров ще посрещне гостите и журналистите за провеждане на церемонията. Той ще направи презентация на училището в Заседателната зала. Ейбрахъм Унгар ще открие официално най-новата „Лаборатория по корабни електроенергийни и корабни електрозадвижвания” в катедра „Електротехника”, и зала „Transas Navigation Simulator NTPRO 5000” в катедра „Корабоводене”.

От 16.00 ч. ще започне церемонията по присъждане на почетното звание „Доктор хонорис кауза” на г-н Ейбрахъм Унгар, която ще се състои в Планетариума на Морско училище. Ейбрахъм Унгар е деветият „Доктор хонорис кауза” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”. Неговите постижения в областта на морския бизнес и приноса му за развитието на материалната база на училището са значими и високо ценени.

Ейбрахъм Унгар е роден през 1946 г. Завършил е факултет по право в Tel-Aviv Universiy. Владее английски и френски език. Женен, с три деца и девет внуци, съобщиха от флотската алма матер.

Maritime.bg – Морско образование

Последни новини

Последни новини

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за