Милиардер е деветият „доктор хонорис кауза“ на Морско училище

Ейбрахъм Унгар, президент на Ray Shipping
Ейбрахъм Унгар, президент на Ray Shipping

Милиардерът Ейбрахъм Унгар ще стане поредният „доктор хонорис кауза“ на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“.

„Той е в шипинга вече много години. Флотът му се оценява на 3,6 милиарда долара“, обясни пред Maritime.bg началникът на ВВМУ кап. I ранг проф. двн Боян Медникаров. По думите му управляваната от Унгар компания е стратегически партньор на училището. „Компанията на г-н Унгар вече 20 години дава работа на български моряци. В момента за Ray Shipping работят над 1000 български офицери. Обикновено около 400 души са на борда и работят активно“, каза още кап. I ранг проф. двн Боян Медникаров. Той добави още, че за последната година компанията на Унгар е реализирала три инвестиции във ВВМУ, но най-важни за училището са осигуряваните практики за студентите.

По-късно днес в Заседателната зала на ВВМУ, началникът ще направи презентация на училището пред международните гости.  Ейбрахъм Унгар ще открие официално най-новата „Лаборатория по корабни електроенергийни и корабни електрозадвижвания” в катедра „Електротехника”, и зала „Transas Navigation Simulator NTPRO 5000” в катедра „Корабоводене”.

В късния следобед, в Планетариума на училището, на церемония ще бъде присъдено почетното звание „доктор хонорис кауза“ на Ейбрахъм Унгар, президент на Ray Shipping. Унгар е деветият „доктор хонорис кауза” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”. Неговите постижения в областта на морския бизнес и приноса му за развитието на материалната база на училището са значими и високо ценени.

Ейбрахъм Унгар е роден през 1946 г. Завършил е факултет по право в Tel-Aviv Universiy. Владее английски и френски език. Женен, с три деца и девет внуци, съобщиха от флотската алма матер.

Maritime.bg – Морско образование

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост