Полицията призовава: Без автомобили на Tall ships

tall-ships-varnaВарна ще бъде домакин за втори път на най-голямото и престижно морско събитие – SCF Black Sea Tall Ships Regatta. Събитието е насрочено за периода 30-ти април 3-ти май 2014 г. Очаква се в гр. Варна да гостуват близо 25 ветрохода, като през първите три дни корабите ще приемат на борда си всички желаещи да ги разгледат.

По време на регатата се очаква голям брой туристи да пристигнат във Варна, за да станат свидетели на грандиозното събитие.

С оглед на нуждите на организацията на събитието, движението вотсечката от светофара до басейн „Приморски” в посока Морска гара Варна ще бъде преустановено считано от днес. 

Предвид големия интерес на гражданите на Варна и на туристите се очаква да бъде натоварен трафикът на автомобили и потокът на желаещи да разгледат ветроходите.

Препоръчително е употребата на автомобили при посещението на Морска гара да бъде избягвана при възможност. Поради липсата на много възможности за паркиране в района е възможно да възникне напрежение, както за водачите на автомобили, така и за пешеходците.

„За да избегнете неприятни ситуации, направете своята разходка без да разчитате на автомобила си. Насладете се на почивните дни и на плавателните съдове без да мислите за това къде и как сте паркирали.“, призовават от полицията.

Maritime.bg – SCF Black Sea Tall Ships Regatta

Последни новини

Последни новини

Естакадата в Шабла, а не удълбочаването за 400 млн., е причина за рокадата в ДППИ

Строежът на морската естакада при нос Шабла е предаден за проверка на Софийска градска прокуратура. Това съобщи пред БНР служебният министър на транспорта Георги Тодоров.