Канада изпраща фрегата в Черно море

080623-N-2638R-003
Премиерът на Канада Стивън Харпър обяви, че изпраща в Черно море фрегатата HMCS REGINA, която сега се намира на дежурство в Арабско море. 

Засега не е известно кога ще бъде прехвърлена фрегатата, която е част от тихоокеанската защита на Канада и е въоръжена с ракети и торпеда за борба с кораби на противника.

Според телевизионния канал СВС корабът REGINA ще се присъедини към засиленото присъствие на НАТО покрай украинската криза, предаде dnevnik.bg.

„Ще работим с ръководството на НАТО и нашите съюзници, за да определим как именно ще се използва REGINA. Засега не е решено къде ще се отправи корабът или кога ще напусне Арабско море, за да се присъедини към флотилията на НАТО“, цитира СВС думите на премиера.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

За момента не са установени отклонения в качеството на водата на Черно море край Украйна

Разрушаването на стената на Каховската ВЕЦ на 6 юни 2023 г. заплашва с негативни последици за екосистемата на Черно море. Поради наводняването на крайбрежните зони има голяма

Evil Woman води след първия състезателен ден на Varna Channel Cup, днес яхтите влизат в канала море – езеро

Купата за канала, предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което близо 40-те участващи яхти влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални